Vodno hlajeno varjenje

Vodno hlajeno varjenje na najvišji ravni

Varjenje povzroča izjemno visoke temperature – električni oblok lahko doseže do 30.000 °C, kar seveda zelo negativno vpliva na življenjsko dobo vseh komponent. Rešitev je vodno hlajeno varjenje. SMC je na tem področju razvil prav posebne rešitve.

Za tistega, ki želi pri varjenju doseči večjo produktivnost in kakovost, je SMC pravi naslov. Naše celovite rešitve za vodno hlajeno varjenje nudijo številne prednosti, med drugim daljšo življenjsko dobo elektrod, večjo hitrost varjenja in stabilen električni oblok.

Tako deluje celovita rešitev SMC za vodno hlajeno varjenje

Vodno hlajeno varjenjeKot vsaka celovita rešitev, je tudi naša sestavljena iz posameznih delov, ki so prepleteni in so odlično uglašeni. Našim strankam z veseljem pomagamo pri razvoju in natančni nastavitvi komponent. Na koncu so ti posamezni deli za uporabnika velikega pomena:

  • Iz hladilne naprave (chillerja) se hladilna voda lahko razporedi na več varilnih vej hkrati, ki jih je mogoče hkrati tudi ohladiti. Posledično je potrebna samo ena naprava; stroški vzdrževanja se zmanjšajo in tudi potreben prostor.
  • Stalno spremljanje pretoka zagotavlja pravočasno odkritje sprememb v procesu. Na takšen način se zagotavlja funkcija hlajenja. Če je pretok prenizek, se bo samodejno sprožil alarm. Stranka lahko ustrezno reagira, da prepreči škodo na svojem sistemu.
  • Komunikacija z varilnim sistemom je mogoča z digitalnimi vhodi in izhodi ter s standardiziranim tipom prenosa RS232/RS485.

Katere komponente se hladijo:

  • varilni gorilnik ima luknje, skozi katere se pretaka voda, s čimer se hladi plinska šoba, pa tudi elektroda. To seveda poveča trajnost elektrode, hkrati pa zagotavlja tudi bolj usmerjen električni oblok.
  • Pri varjenju se dela z velikimi napetostmi. Običajno so vse napeljave položene v eno cev, tako da se kabli hkrati samodejno hladijo. Z regulacijo nastavljene vrednosti hladilne naprave na 20 do 25 °C lahko preprečimo kondenzacijo.
  • Z ustrezno zasnovo hladilne naprave se lahko tudi druge komponente, kot so elektromotorji ali zaščite, hladijo.
  • Za številne stranke smo že izvedli posebne celovite rešitve varjenja z vodnim hlajenjem, vedno z glavnim poudarkom na tem, da s stranko skupaj optimiziramo aplikacije glede na njene posebne potrebe in zahteve.

En ponudnik, veliko prednosti

Poleg večjega udobja, ima SMC tudi veliko prednosti z ekonomskega vidika: številne aplikacije imajo hkrati v obratovanju več neodvisnih sistemov in ravno toliko nameščenih hladilnih sistemov. Posledica so bistveno večji stroški vzdrževanja in pogosto pomanjkanje prostora. Z rešitvijo podjetja SMC je vse to končno stvar preteklosti.