Večslojni razdelilci – učinkoviti v najtesnejših prostorih

Včasih najdemo veliko kanalov za tekočine na zelo majhnem prostoru. Na primer v medicinski tehniki: tam se tekočine ali plini transportirajo skozi več različnih kanalov za tekočine. Tukaj se izkažejo večslojni razdelici iz SMC.

Ventili, cevi in fitingi potrebujejo svoj prostor. Ta pa ni vedno na voljo. Tako v analitiki kot tudi v medicinski tehniki je potrebno kompleksne tekočinske napeljave namestiti v najmanjših prostorih.

Kaj so večslojni razdelilci?

Večslojni razdelilci so tekočinski preklopniki, ki transportirajo tekočine ali pline tja, kjer ni prostora za cevi, ventile in fitinge. Sestavljeni so iz posameznih slojev (Layer), v katere so vrezani različni kanali za tekočine. Plasti se nato natančno namestijo ena vrh druge ter se pod natančnimi tlačnimi in temperaturnimi pogoji med seboj zlepijo in popolnoma zatesnijo (Bonding postopek).

Najpomembnejše prednosti: na majhnem prostoru lahko najdemo več sto kanalov za tekočine, ki jih je mogoče natančno povezati z ustreznimi napravami. Integrirane funkcije, kot so rezervoarji ali zalogovniki, je možno zlahka namestiti, mrtve volumne pa se lahko z večslojnimi razdelilci popolnoma izniči.

Za naše stranke je to še posebej razveseljivo, saj gre za t. i. rešitve plug & play. Cevi vam ni treba povezovati, treba je le namestiti ustrezno napravo na razdelilec in že ste končali. Tudi vzdrževanje skoraj ni potrebno.

Izdelava ustreza potrebam kupcev

Večslojni razdelilci so unikati, prilagojeni točno vašim zahtevam. Prednosti podjetja SMC so tudi dolgoletne izkušnje. Preden začnemo z izdelavo, analiziramo vašo shemo vezja in se na mestu samem pogovorimo o najboljši ureditvi tekočinskih poti.

Takoj, ko izdelamo vašo shemo vezja, oblikujemo postavitev, ki jo je mogoče po potrebi še prilagoditi. Za vas to pomeni največjo varnost: 1. večslojni razdelilnik popolnoma ustreza vašim zahtevam in 2. ni možnosti napak ob naročilu.

SMC: Vaš kontakt v bližini

Iščete posebno rešitev? Potem stopite v stik z nami. Kjer koli je vaše podjetje, je SMC blizu. Naše osebje vam bo z veseljem svetovalo na mestu samem!