Vakuumski ejektor iz PFA – korozija je preteklost

Vakuumski ejektor iz PFA – korozija je preteklost

Vakuumski ejektorji se uporabljajo tam, kjer je treba vsesavati agresivne kemikalije. Toda običajni ejektorji navadno korodirajo zaradi napačno uporabljenih materialov. Zato je SMC izdelal vakuumski ejektor iz PFA.

Vakuumsko sesanje je pogost postopek v podjetjih z agresivnimi kemikalijami. V določenih primerih so črpalke preprosto prevelike in predrage. Z Venturi efektom lahko tekočine enostavno in varno sesamo. Toda na žalost večina materialov korodira veliko prehitro – navsezadnje so v stalnem stiku z agresivnimi kemikalijami.

Vakuumski ejektor, ki ne korodira

Vemo, kako pomembni so stabilni procesi. Zato je SMC za vas razvil prvi vakuumski ejektor iz PFA. PFA je material, ki lahko pride v stik z vsemi kemikalijami brez znakov obrabe ali korozije. Torej je optimalen material za vakuumske ejektorje.

Preverjena funkcionalnost principa Venturi je seveda ostala enaka: vakuum nastaja zaradi plina, zraka ali tekočine. Tekoč medij se vlije v ejektor in pospeši s prečnim reducirjem v šobi Venturi. Tam se dinamični tlak poveča, statični tlak medija pa pade na minimum. Hkrati pade tlak v cevi, ki je nameščena točno v zoženem delu ejektorja – na tak način se ustvari diferenčni tlak/vakuum.

Druga posebnost vakuumskih ejektorjev iz SMC je prostorska varčnost (majhnost). Zaradi uporabljenega PFA so še posebej trpežni, kar naredi razmerje med ceno in kakovostjo še privlačnejše.

 

Kje se uporabljajo vakuumski ejektorji?

V večini primerov se vakuumski ejektorji uporabljajo za črpanje. Drugo področje uporabe je mešanje medijev. Na primer pri redčenju kislin ali baz ali pri mešanju različnih kemikalij. Mešalno razmerje je mogoče določiti s hitrostjo pretoka. Hitreje, ko medij teče skozi ejektor, večji je vakuum.

Ne glede na to, kje se uporabljajo agresivne kemikalije, ima vakuumski ejektor PFA številne prednosti: ima dolgo življenjsko dobo, je poceni in potrebuje izredno malo prostora.

Bi radi vedeli, ali boste od te inovacije imeli tudi vi kakšno korist? Pišite nam – z veseljem vam bomo svetovali!