Senzorji pretoka

Modularna distribucija hladilne vode s senzorji pretoka podjetja SMC

S senzorji pretoka podjetja SMC lahko brez težav nadzorujete do 10 postaj istočasno in zanesljivo. In to na zelo majhnem prostoru!

V podjetju SMC vam pomagamo, da bodo vaši procesi čim bolj učinkoviti in stabilni. Porazdelitev hladilne vode je vedno pomembna tematika – od namestitve do vzdrževanja.

Modularna distribucija hladilne vode na enostaven način

Modularni senzorji pretoka serije PF3W vam pomagajo pri varčevanju. In sicer pri prostoru, času in denarju. Senzorji prihranijo prostor, so kompaktni ter nadzorujejo do 10 postaj hkrati. In to s pretokom od 0,5 do 4 litre, 2 do 16 litrov ali celo 5 do 40 litrov na minuto.

Serija PF3W ima številne prednosti: vsi materiali, ki so v stiku z mediji, so brez bakra in zato združljivi z DI-vodo, imajo integrirano enoto za pretok in povrat in so že sestavljeni. Zaradi tega je montaža še posebej enostavna ter poceni in zmanjšuje možnosti puščanja na minimum.

Porazdelitev hladilnega medija se nastavi z igelnim ventilom, posamezne veje pa lahko izolirate, tako da so neodvisne in se jih lahko posamično vzdržuje, kar prihrani veliko časa pri obratovalnem procesu.

Zanesljivi senzorji pretoka za vaše procese

Druga pomembna tematika je nadzor temperature. Vgrajeni dvobarvni zasloni zagotavljajo, da takoj vidite vse potrebne informacije za vsako posamezno vejo. To vam omogoča, da pravočasno prepoznate spremembe v procesu in vedno preverite, ali je bila zagotovljena funkcija hlajenja.

Mimogrede, princip merjenja vrtinčenja Karman v naših senzorjih pretoka odpravlja potrebo po gibljivih delih, kar znatno podaljša življenjsko dobo.

Dodatne prednosti: enostavna implementacija, digitalni izhod in analogni izhod. Seveda so senzorji pretoka SMC združljivi z I/O in jih je mogoče kombinirati z enotami za nadzor temperature SMC.

Kje se uporabljajo senzorji pretoka?

Številni procesi so odvisni od varnega hlajenja. Senzorji pretoka podjetja SMC se zato uporabljajo v različnih panogah. Na primer pri laserskem temperiranju, kjer natančne hladilne enote zagotavljajo konstantne temperature. Porazdelitev hladilne tekočine je pomembna zato, da se optične komponente laserja ne spreminjajo zaradi temperaturnih razlik in laser lahko še naprej deluje natančno.

Tudi pri vodno hlajenem varjenju zagotavljajo senzorji pretoka serije PF3W enako kakovost. S tem se omogoča pravočasno odkrivanje in popravljanje sprememb procesa, kar močno poveča življenjsko dobo komponent in hkrati močno zmanjša vzdrževanje.

Seveda ima tudi veliko drugih panog in procesov korist od modularne distribucije in nadzora hladilne vode. Z veseljem vam svetujemo!

Želite vedeti več o senzorjih pretoka serije PF3W? Tukaj najdete naš katalog, ki si ga lahko prenesete.