Ventil za plinske jeklenke

Flushing Heads: ventil za plinske jeklenke, ki se lahko očisti

Pri procesih s plini pogosto obstaja tveganje za zaposlene in okolje. Še posebej, ko gre za strupene, eksplozivne ali zelo reaktivne pline, ki se ne smejo sprostiti. Flushing Heads, ventil za plinske jeklenke, ki se lahko očisti, zagotavlja varno zamenjavo plinskih jeklenk.

Zamenjava plinske jeklenke – tveganje je vedno prisotno

Flushing Heads za plinske jeklenke, ki jih lahko očistite, rešujejo te težave na odličen način. Namesto običajnega ventila se uporablja ventilski otok s tremi ventili, ki so združeni v čistilni glavi. Veliki priključek vodi do treh izhodov, ki jih lahko ločeno odprete z ventili.

Toda kako deluje Flushing Heads? Preprosto: en izhod vodi v procesni vod, eden je priključen na dušik in eden na vakuumski generator. Pri običajnem delovanju je odprt samo procesni vod. Takoj, ko je plinska jeklenka prazna, lahko zaprete ventil do procesnega voda. Zdaj na ventilski otok izmenično dovajajte vakuum in dušik preko drugih dveh ventilov. Na ta način lahko varno zamenjate plinsko jeklenko, ne da bi se plin sproščal.

Ta rešitev je ugodna tudi za vaše procese, saj je stik z zrakom in vlago zelo nizek, procesni plin pa ne onesnažuje ozračja.

SMC-izdelki po meri za vaše procese

Ne glede na to, za kakšne procese gre – Flushing Heads, čistilni ventil za plinske jeklenke, deluje z vsemi možnimi kombinacijami, tako ročnimi kot pnevmatskimi ventili. Posebni modeli SMC so prilagojeni točno vašim potrebam. Vse je mogoče, od priključkov DIN 477 prek varilnih nastavkov do Face-Seal priključkov in še več.

Se zanimate za Flushing Heads? Pišite nam, z veseljem vam bomo svetovali!