Fiting

Fiting, ki nič ne prepušča naključju – za agresivne kemikalije

Kadar se skozi napravo transportirajo agresivne kisline, baze ali druge nevarne kemikalije, se težave po navadi pojavijo na najšibkejšem členu: na povezovalnem delu, imenovanem tudi fiting. SMC sistem LQ3 je zlati standard med fitingi.

Kako dober je vaš fiting?

Fiting sodi med najpomembnejša področja, ko gre za varen transport agresivnih kemikalij. Če se tu pojavijo pomanjkljivosti, je lahko ogrožena varnost in zdravje zaposlenih. Poleg tega seveda pride do materialne škode, ki jo povzroči uhajanje kemikalij, kot so visoko koncentrirana fluorovodikova kislina, žveplova kislina ali amoniak.

Zaradi tega je treba posvetiti veliko časa in pozornost nadzoru in vzdrževanju teh povezav med ventili, filtri, črpalkami in cevmi. Prepričati se morate, da je fiting popolnoma neprepusten (da ne pušča).

Fiting podjetja SMC: varen in enostaven

Sistem LQ3 podjetja SMC zagotavlja popolno tesnost, ki vam zaradi svoje patentirane, prefinjene zasnove prihrani veliko časa.

Toda kaj so največje težave in tveganja pri fitingih? V prvi vrsti seveda kapljanje. Ko se temperatura v mediju dvigne, se cev naravno razširi. Zaradi tega lahko matica popusti, cev zdrsne in kemikalije se sprostijo.

SMC je to težavo rešil: sistem LQ3 popolnoma tesni tudi pri temperaturnih nihanjih od 20 °C do 200 °C. Seveda se cev iz visoko kakovostne plastike razširi, ko se temperatura dvigne. Toda v nasprotju s klasičnimi sistemi pritrdilni obroč povleče cev nazaj v pravilen položaj, tako da ne pride do puščanja

Zlati standard za fitinge

Namesto običajnega navoja je vsak fiting podjetja SMC opremljen z navojem v trapezni obliki. Predpisan položaj vgradnje zagotavlja, da matica vedno ostane na svojem mestu. Med montažo se preprosto zategne do konca in na pogled se lahko preveri ali je vse pravilno sestavljeno.

Tudi po transportu z ladjo ali letalom ni treba ponovno pritegniti matice. Naše stranke lahko preprosto naprave takoj postavijo na želeni lokaciji in pričnejo z uporabo. Čas, ki se je pogosto namenil za pregled naprave, odpade, prav tako ni potrebno dolgotrajno vzdrževanje med delovanjem.

Ker so v mnogih primerih sestavni deli zelo zapleteni in nameščeni v zelo majhnem prostoru, bi bilo potrebno zaradi vzdrževanja pogosto razstavljali velik del sistema – in to samo zato, da bi videli, če so matice pravilno nameščene, pritegnjene. Ta čas si naši kupci sedaj lahko prihranijo. Mimogrede, kupci sistem LQ3 pogosto primerjajo s sistemom Gardena, ker je tako preprost, nezahteven in varen.

Takoj najdite ustrezne fitinge: konfigurator LQ3

Kdor je že kdaj koli v kakšnem spletnem katalogu iskal ustrezno številko izdelka, bo zelo cenil naš konfigurator LQ3. Tukaj lahko takoj najdete vse podrobnosti o izdelku in si lahko takoj ogledate, kateri fiting je pravi. Najbolje, da poskusite takoj kar sami!

Opomba: ko odpirate konfigurator, morajo biti makri dovoljeni.