Povratni sesalni ventil

Enota suck-back: povratni sesalni ventil, ki nikoli ne pušča

Brez kapljanja, natančno nastavljanje – kombinirani povratni sesalni ventil iz SMC je rešitev za občutljive tekočine in popolne procese.

V analizni tehnologiji so tekočine dragocene. V polprevodniški industriji so pogosto tudi nevarne. Ventili, ki kapljajo ne sodijo sem. SMC je razvil zanesljive povratne sesalne ventile, ki jih je mogoče natančno nastaviti. Posamezne kapljice nimajo možnosti »pobegniti«.

Podobno kot pri vodovodni pipi: ko tekočina steče skozi cev po zaprtju še vedno ostane kakšna kapljica v cevi. Pogosto iz cevi še kaplja.

Zadnja kapljica lahko naredi veliko škode

V polprevodniški industriji lahko zaradi tega pride do resnih posledic. Ne samo, da gre tukaj za agresivne tekočine, ki so škodljive že v najmanjših kapljicah. Občutljive elektronske komponente se lahko poškodujejo že samo zaradi pritiska nenadzorovanega padca kapljice.

Toda tudi pri postopkih medicinske analize ne bi smelo priti do nenadzorovanega kapljanja. Med analizo vzorcev krvi ali urina, je seveda treba dodati točno odmerjeno količino aditivne testne tekočine. Vsako odstopanje lahko vpliva na rezultat. In pri zelo majhni količini tekočine, se lahko zaradi izgubljene kapljice izgubi polovica vzorca.

Povratni sesalni ventil preprečuje kapljanje

Tako imenovani ventil suck-back zagotavlja, da se preostala tekočina posesa nazaj, preden lahko uide. Tako se prepreči kapljanje. To so najsodobnejši ventili v polprevodniški industriji, ki so priljubljeni tudi v medicinski tehnologiji.

Toda SMC-jevi povratni sesalni ventili zmorejo še več. Kot specialist za rešitve za avtomatizacijo in izkušen partner v industriji, lahko SMC ponudi široko paleto komponent za ventilsko in krmilno tehnologijo ter jih odlično združi.

Najnatančnejše odmerjanje zaradi kombinirane ventilske enote

Ventilska enota SMC je pravzaprav sestavljena iz povratnega sesalnega ventila in ventila za vklop/izklop. Ta kombinacija je edinstvena in omogoča natančnejše odmerjanje, kot je to mogoče z običajnimi povratnimi sesalnimi ventili.

Pri tem pa se ne nastavljata samo sesalna in pretočna količina. Preko posebne dušilke se lahko natančno nastavi tudi hitrost odpiranja in zapiranja ventila. To je še posebej pomembno za preprečevanje nastanka udarca v mediju.

Popolni procesi, vse do konca

Natančne nastavitve vam po zaprtju zagotavljajo trajno zaprto cev s tekočino. Cev z medijem se nadzorovano prekine in več ne kaplja. Tako dosežete odlične procese do konca postopka razdelitve.

Želite izvedeti več o kombiniranih povratnih sesalnih ventilih podjetja SMC? Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali.