SMC Črpalke za agresivne kemikalije

Črpalke za agresivne kemikalije – nič se ne zatakne!

Kadar morajo črpalke transportirati zelo agresivne kisline ali baze, hitro dosežejo svoje meje. Razen, če jih je izdelalo podjetje SMC. Naše črpalke za agresivne kemikalije so kos najvišjim zahtevam.

Mnogi se soočajo s to težavo: črpalka črpa zelo agresivno kislino, ki je potrebna za površinsko obdelavo očal, kristalov ali drugih izdelkov. In potem se brez predhodnega opozorila naenkrat zaustavi in proizvodnja obstoji. Vgradnja potrebnih nadomestnih delov ali zamenjava celotne črpalke lahko traja nekaj dni. To ni samo nadležno, ampak tudi ekonomsko težavno. Še posebej, če so dobavni roki odvisni od brezhibnosti opreme.

Zakaj se črpalke za agresivne kemikalije zaustavijo

V večini primerov gre za isti dve ranljivi točki, ki vaše črpalke predčasno pripravijo do tega, da se jih ne more več uporabljati. Kemikalije difundirajo, delci prodrejo v plastične membrane in napadejo za njimi stoječe kovinske drsnike, ki nato hitro korodirajo in se ne morejo več premikati. Drugo težavo povzroča večinoma slabša plastika, ki se ob stalnem stiku s kemikalijami deformira.

Zato je SMC razvil posebne črpalke za agresivne kemikalije, ki z dolgo življenjsko dobo in varnim delovanjem dosegajo zelo visoke rezultate. Namesto drsnikov iz nerjavečega jekla se uporabljajo keramični drsniki, ki ne morejo korodirati. Prav tako naš posebej obdelan, utrjen politetrafluoroetilen (PTFE) za povratne ventile nikoli ne spremeni oblike – tako da lahko črpalka svoje delo opravlja nemoteno.

Posebej zasnovane črpalke za vse izzive

Črpalke so pogosto zelo obremenjene. Transportirati morajo tekočino na dolge razdalje in premagati višinske razlike ter težnost in se spopadati s padci tlaka, ki jih pogosto ne opazimo. Vse to še dodatno skrajša njihovo življenjsko dobo. Če je bil nato še presek izračunan napačno in je črpalka zasnovana premajhna, so zaustavitve proizvodnje neizogibne. Da pa bi zaradi tega uporabili velike črpalke je to popolnoma nepotrebna in draga rešitev.

SMC vam pomaga poiskati pravo črpalko za vašo aplikacijo. Naše črpalke za agresivne kemikalije prihranijo čas in denar: na voljo so v dveh različicah (1–20 l/min in 5–45 l/min), so praktično brez vzdrževanja, trajne in zagotavljajo nemoten proizvodni proces.

Se zanimate za trajno, trpežno črpalko za vašo proizvodnjo? Ekipa podjetja SMC vam bo z veseljem svetovala!